Wateringen

Wateringen

Dorps wonen, in de buurt van grote steden

Wateringen, gelegen in het hart van het Westland in Zuid-Holland, combineert het beste van twee werelden: de rust van een dorpsgemeenschap en de nabijheid van stedelijke voorzieningen. Deze unieke mix maakt Wateringen een ideale woonplek voor een breed publiek, van gezinnen en jonge professionals tot senioren.

Samen sterk

Tot 2004 was Wateringen een zelfstandige gemeente, waarna het opging in de nieuwe gemeente Westland. Deze is gevormd door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Naaldwijk, 's-Gravenzande, De Lier en Monster in het kader van de gemeentelijke herindeling Westland. De fusie heeft de lokale infrastructuur en voorzieningen versterkt, wat bijdraagt aan de leefbaarheid en de aantrekkelijkheid van het gebied.

Cultureel hart

Wateringen is een broeinest van culturele en recreatieve activiteiten. Muziekvereniging de Phoenix, met diverse orkesten en groepen, vormt het culturele hart van de gemeenschap. Daarnaast biedt Poppodium Nederland Drie ruimte aan zowel lokale als internationale artiesten. Het jaarlijkse Waterpop festival, dat gratis toegankelijk is, trekt bezoekers uit de hele regio.

Veel voor sporters

De sportinfrastructuur in Wateringen is uitstekend met faciliteiten voor voetbal, badminton en handbal, waarbij VELO Badminton en VELO Handbal op nationaal niveau presteren. De Wateringse Wielerdag is een hoogtepunt voor wielerfans en benadrukt de actieve levensstijl die in Wateringen mogelijk is.

Groeiende woningmarkt

De woningmarkt in Wateringen is divers en biedt voor ieder wat wils, van traditionele eengezinswoningen tot moderne appartementen en luxe villa’s. De vraag naar woningen blijft hoog, dankzij de aantrekkelijke ligging en de voortdurende ontwikkelingen in het dorp. Dit maakt Wateringen niet alleen een fijne plek om te wonen, maar ook een interessante optie voor vastgoedinvesteerders.

Bloeiende gemeenschap

Met voortdurende investeringen in scholen, winkels en recreatiemogelijkheden, blijft de gemeenschap van Wateringen groeien en bloeien. Deze ontwikkelingen beloven een stabiele toekomst voor de woningmarkt en maken Wateringen een nog aantrekkelijkere optie voor potentiële huizenkopers.

Wateringen is een gemeenschap waar traditionele charme en moderne voorzieningen hand in hand gaan. Bent u op zoek naar een plek die rust combineert met dynamiek? Dan is Wateringen de ideale keuze voor u.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Wateringen? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden.

Naar boven