Hoek van Holland

Hoek van Holland

Wonen aan zee, genieten van rust

Hoek van Holland, gelegen aan de monding van de Nieuwe Waterweg, is een unieke plek in de Randstad. Het biedt prachtige stranden, duinen en een echt badplaatsgevoel. Dit maakt Hoek van Holland een aantrekkelijke plek om te wonen voor mensen die rust en comfort zoeken, met directe toegang tot de natuur.

Betere verbinding met Rotterdam

Sinds maart 2023 is Hoek van Holland nog beter bereikbaar. Dankzij een geoptimaliseerde metroverbinding met Rotterdam, is de reistijd naar Rotterdam Centraal verkort tot slechts 25 minuten. Ook is er een directe metrolijn naar Delft en de TU Delft. Dit maakt het wonen in Hoek van Holland nog aantrekkelijker.

Diverse en duurzame woningen

Het woningaanbod in Hoek van Holland is diverser dan ooit. Naast de charmante vissershuisjes en moderne appartementen, zijn er verschillende nieuwbouwprojecten die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Er is volop keuze voor starters, gezinnen en senioren.

Een levendig dorpscentrum

In 2024 bruist het dorpscentrum van Hoek van Holland van de activiteiten. Er zijn veel winkels, restaurants en cafés. Ook worden er veel evenementen georganiseerd, zoals markten, festivals, livemuziek, theatervoorstellingen en sportactiviteiten.

Toekomstbestendige voorzieningen

In 2024 maakt Hoek van Holland significante stappen richting duurzaamheid door te investeren in toekomstgerichte voorzieningen. De nadruk ligt op het vergroenen van de energievoorziening met extra zonnepanelen, windturbines en subsidies voor het verduurzamen van huizen. Watermanagement krijgt aandacht door regenwateropvang en groene daken. Verder stimuleert de gemeente groene mobiliteit met nieuwe fietspaden, laadstations en het promoten van deelvervoer. Circulaire economie wordt aangemoedigd door recycling en circulair ondernemen. Digitale infrastructuur verbetert door investeringen in glasvezel en wifi-hotspots. Hoek van Holland focust ook op klimaatadaptatie, sociale inclusie en economische groei, om een toekomstbestendige, leefbare gemeente te waarborgen.

Ontwikkelingen op de woningmarkt

De woningmarkt in Hoek van Holland zal ook in 2024 krap blijven. De vraag neemt toe en de prijzen stijgen. Net als in andere delen van het land zal het voor starters een uitdaging blijven om een geschikte woning te vinden. De vele nieuwbouwprojecten bieden daarin wel enige verlichting. De focus op duurzaamheid en toekomstbestendige woningen neemt toe.

Daarom Hoek van Holland

Wonen in Hoek van Holland betekent:

  • Uitstekende bereikbaarheid van Rotterdam, Delft en Den Haag
  • Een gevarieerd en duurzaam woningaanbod voor starters, gezinnen en senioren
  • Een levendig dorpscentrum met veel evenementen
  • Toekomstbestendige voorzieningen in een prachtige omgeving

Bent u op zoek naar een rustige woonplek met directe verbinding met de natuur, én alle voordelen van de Randstad binnen handbereik? Dan is Hoek van Holland in 2024 zeker het overwegen waard. Onze makelaars kunnen er alles over vertellen en helpen u graag bij uw huizenjacht.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Hoek van Holland? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten en uw kansen op de woningmarkt van Hoek van Holland.

Naar boven