Kwintsheul

Kwintsheul

Wonen in landelijke charme, dichtbij grote steden

Kwintsheul, is een gezellig dorp in de gemeente Westland. Met een hechte gemeenschap van 4.385 inwoners (gegevens van 2021), biedt Kwintsheul een warme en levendige omgeving om te wonen en te leven. Ontdek de charme en de gemeenschapszin van Kwintsheul, waar het dorpsleven bloeit en de geschiedenis samensmelt met het moderne wonen.

Historisch en modern

Het dorp, op z’n Westlands ook wel 'De Heul' genoemd, ligt aan de doorgaande weg tussen Naaldwijk en Wateringen, en langs de Lange Watering, die van Den Haag Zuid-West naar 't Woudt loopt. Het oudste gedeelte van Kwintsheul bevindt zich langs de schilderachtige Lange Watering. In de loop der tijd is het dorp uitgebreid met diverse nieuwbouwwijken. Zo biedt Kwintsheul unieke woonkansen voor zowel historisch als modern wonen. 

Quints & Heul

Kwintsheul heeft een rijke historie, met veel bezienswaardigheden zoals de katholieke Sint-Andreaskerk uit 1893 en twee prachtige boerderijen langs de Heulweg en de Hollewatering, uit de 18e en de 16e eeuw. De inwoners van Kwintsheul worden ook wel 'Heulenaars' genoemd. Het woord "Heul" betekent een opening in een dijk die de verbinding vormde tussen de aan beide zijden stromende wateren. "Quints" verwijst naar een water bij Kwintsheul dat rond 1280-1287 werd vermeld als "quintes wateringhe". Typerend voor het dorp zijn de karakteristieke ronde bruggetjes die de huizen aan de overkant van het water verbinden met de weg naar Wateringen. 

Veel voor sporters

Vooral voor sporters is er veel te doen in Kwintsheul. De Sport Federatie Quintus, biedt onder andere handbal, gymnastiek, voetbal, volleybal en badminton. Sinds 1986 wordt in Kwintsheul tevens een jaarlijkse wielerronde georganiseerd, waardoor het sportaanbod in het dorp nog verder wordt verrijkt. Met het gevarieerde aanbod kunnen sportliefhebbers van alle leeftijden genieten en samenkomen.

Groeiende populariteit

De toekomst van de woningmarkt in Kwintsheul belooft veelbelovend en dynamisch te zijn. Het dorp blijft aantrekkelijk door z’n pittoreske ligging en hechte gemeenschapsgevoel. Een ideale omgeving voor zowel gezinnen als singles om zich te vestigen. Het is een rustig dorp maar toch goed verbonden met grote steden zoals Den Haag en Rotterdam. Dat, in combinatie met landelijke charme en toch nog gunstige woonkansen, zal de populariteit van Kwintsheul de komende jaren alleen maar doen toenemen. Daarnaast zullen diverse nieuwbouwprojecten en herontwikkelingsinitiatieven zorgen voor meer diversiteit aan woningtypes om aan de uiteenlopende behoeften van potentiële kopers te voldoen.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Kwintsheul? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden.

Naar boven