Honselersdijk

Honselersdijk

Modern wonen, midden in landelijke rust

Honselersdijk, in de volksmond ook wel De Honsel of De Dijk genoemd, is een pittoresk dorp in het hart van de gemeente Westland, Zuid-Holland. Met een warme gemeenschap van 7.790 inwoners biedt dit dorp een unieke combinatie van landelijke rust en moderne voorzieningen. Ontdek de charme van wonen in dit prachtige Westlandse dorp.

Beste van twee werelden

Wonen in Honselersdijk betekent genieten van het beste van twee werelden: de rust van een dorpse omgeving en de nabijheid van grootstedelijke voorzieningen. De gemeenschap is hecht en vriendelijk, wat het een ideale plek maakt voor jonge gezinnen en iedereen die waarde hecht aan een sterke lokale verbondenheid. Of u nu op zoek bent naar een gezinswoning, een startersappartement of een investeringskans, Honselersdijk biedt een scala aan mogelijkheden die uw levenskwaliteit ongetwijfeld zullen verhogen.

Bloeiende economie

Een opvallend kenmerk van Honselersdijk is de aanwezigheid van Royal FloraHolland, de grootste bloemenveiling ter wereld. Deze veiling is niet alleen een cruciaal handelspunt voor bloemen en planten, maar vormt ook het kloppende hart van de lokale economie.

Genieten van de natuur

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in "De Wollebrand", een recreatiegebied dat na een herinrichting in 2004 is omgetoverd tot een prachtig moerasgebied. Dit gebied trekt bijzondere vogelsoorten aan zoals de kluut en de lepelaar, en biedt tevens ruimte voor recreatieve activiteiten. De kabelskibaan over de plas is een populaire attractie voor zowel jong als oud.

Aantrekkelijke ligging

De woningmarkt in Honselersdijk is divers en levendig. Door de sterke banden met de glastuinbouw vindt u hier een mix van traditionele woningen en moderne appartementen, die aantrekkelijk zijn voor zowel lokale tuinders als stedelijke forenzen. De vraag naar woningen wordt gestimuleerd door de aantrekkelijke ligging van het dorp, dicht bij grote steden zoals Den Haag en Rotterdam, en de beschikbaarheid van uitstekende scholen en recreatieve voorzieningen.

Gewilde regio

De prijzen van onroerend goed in Honselersdijk variëren, afhankelijk van locatie, grootte en staat van onderhoud. Maar ze liggen over het algemeen hoger dan gemiddeld, door de grote populariteit van de regio. Nieuwbouwprojecten en herontwikkelingsinitiatieven zorgen continu voor vernieuwing in het woningaanbod. Dat zorgt weer voor een dynamische markt die zowel kopers als investeerders aantrekt.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Honselersdijk? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden.

Naar boven